Siirry pääsisältöön

Mekoista paitoja

Kuten olette huomanneet, teen aika paljon vaatteita enkä aina sitten muista ajatella mitkä sopivat yhteen. Menen niin sanotusti kangas edellä.
No nyt haluaisin tehdä parikin yksiväristä mekkoa, joten kahdesta pitäisi luopua. Paitoja tuntuu tarvitsevan myös välillä, kun nyt olen myös löytänyt hyviä housuja. No, muokkasin kaksi mekkoa paidoiksi. Itseasiassa kun katson tuota vanhempaa tekstiä niin ainoastaan vihreät oksa- ja kukkamekko ovat enää sellaisenaan käytössä, mutta nekin ystävälläni ja veljeni vaimolla. Heh. Vihreä kana-mekko on paita, toinen harmaa Siiri keinuu-mekko on hihaton mekko, vihreä Siiri&Myyry-mekko on hihaton paita, harmaa mekko on myös paita, johon lisäsin toista kangasta...

https://hupsistakasilla.blogspot.fi/2015/12/vuoden-2015-mekot.html
https://hupsistakasilla.blogspot.fi/2017/04/hilda-mekko.html

Harmaassa oli hiukan liian antava kaula-aukko, joten muokkasin helmasta siihen lisäpalan ja tein uuden resorin. Ei huomaa kuin läheltä. Poistin taskun ja ompelin helman uudelleen, ei muita muutoksia.
Huppu tuli paloista mutta ajattelin ettei se haittaa kun useimmiten on mytyssä ja tuo kuosi on sellainen, ettei välttämättä huomaa saumoja. Tein huppuun sisälle harmaan vuoren. Ja ompelin sen vanhaan resoriin kiinni. Hupun mallina käytin vanhasta paidasta huppua, mutta suurensin sitä. Ihan ei onnistunut mutta jos tämä on elämäni toinen huppu ommellen niin siihen nähdän oikein passeli.

Taskujen resorit repsottivat, joten ompelin nekin kiinni ja jäivät vähän myttyyn mutta ei haittaa. Taskut varsinaisesti leikkasin irti ja ompelin kiinni resoriin sen palan, joka peitti aukon.

Uusi resori helmaan ja rintojen alta leikkasin nauhan irti. Senkin oli jo vaihtanut alkuperäisestä mustasta trikooseen, koska toisessa pesussa nauha oli purkautunut atomeiksi....


Kommentit