Siirry pääsisältöön

Pätkis-haalari

Ystäväni tilasi minulta haalarin vauvalleen. Löysin Novitan ohjeen mutta minun kokemukseni mukaan vaatteesta tulee valtava. Niinpä kaivelin vanhaa ohjetta, jonka tallensin tänne ja otin siitä mallia. Halusin myös tehdä nyt ylhäältä alaspäin ja raglanhihoilla, joten tein kainaloihin asti tällä ohjeella. Ja tuossa ohjeessa tulee nappilistakin samalla, ei tarvitse erikseen tehdä. Tekstin luonnostelin ruutupaperille ja sovittelin silmukkaamääriin.

Kovin pieneltä tuo näytti mutta kun kastelin ja laitoin pingottumaan niin kyllä se vähän lisäpituutta sai....toivottavasti mahtuu...
Tässä kun on enemmän tutustunut näihin lasten vaatteisiin niin kyllä on hankalaa! Kokomerkinnät vaihtelevat ja samalla koolla olevissa vaatteissa saattaa olla 5-10 cm pituuseroa. neuleohjeissakin tosi paljon eroja.

Tässä mittoja neulottaessa:
Hihan ja lahkeen ympärys 20cm
Hihan pituus 12+4cm
Olka-kainalo 13-15cm
Kainalo-haara 23cm
Lahkeen pituus 15+5cm


Muutama lyhennetty kerros takana niin sai pienen lisätilan pepulle/vaipalle.

Neuloin takana ristiin värit (esim. valkoisella puolella kun tulet tähän kohtaan, neulo toiseksi viimeinen silmukka ruskealla, sitten valkoisella ja neulo loput ruskealla), jolloin ei tarvinnut ommella. Vähän piti aina nurjalla katsoa ettei langat mene solmuun mutta ei ollut vaikea juttu.
 Minun kirjaimeni ovat sievästi rivissä, näkyi olevan vähän heilahtaneita kirjaimia muilla Instagrammissa ja Pinterestissä mutta kiva tämä on näinkin. Tein nuo ä:n pisteet jälkikäteen neulan avulla tuohon valkoisen päälle.

Kommentit