Bomber-takki

Kaava Suuri Käsityö 4/2017 koko 42 (hiukan piti muokata olkapäistä)
Kangas joustocollege  Pillipiipari ja Babushka Roses Ommellinen
Resorit PaaPii

Päätin tehdä tämmöisen takin ja koska en osannut päättää kumpaa kangasta otan, otin molempia ja tein kääntötakin. Ja päätin myös tehdä sellaisen, jossa ei ole vetoketjua....koska minä hölmö ostin umpinaisen vetoketjun. Huomasin sen tietysti vasta siinä vaiheessa kun olin sen harsinut ja ommellut kiinni... Voi saasta! No, katsotaan, jos ostan tuohon vielä uuden. Tai sitten teen vain nepparit.
Edit. Ompelin uudelleen vetoketjun mutta jouduin senkin irrottamaan. Niinpä otin uuden haasteen ja opettelin laittamaan sellaiset nepparit jotka vasaran avulla hakataan paikoilleen. Pari meni pieleen mutta sain korjattua enkä kai pahasti repinyt takkia. Vähän se nyt tietty on tiukahko edestä (koska ne vetoketjut) mutta ei liian kireä.

Jouduin ottamaan olkapäistä vähän sisään, koska ne jäivät pussille ja roikkuivat liian alhaalla. Eli jos joku harteikas miettii, sopiiko tämä malli niin sopii kyllä! Minulla yleensä takit ottavat kiinni aina hartioista, vaikka muuten mahtuisivatkin hyvin päälle.
Hihoista tuli ehkä aavistuksen liian pitkät, mutta toisaalta tykkään vetää hihat mieluummin kämmenten päälle kuin se että kurottelun jälkeen joutuu vetämään ne takaisin.

Ompelin siis ohjeiden mukaan mutta ompelin samalla molempia ja välillä hypin joidenkin kohtien yli. Ohjeissa ei missään vaiheessa käsketty ommella sivusaumoja yhteen mutta minä ompelin silti. Heh heh. Ompelin molemmat taka- ja etukappaleet pääntien resoriin kiinni samaan aikaan. Samoin ompelin molemmat hihat resoriin kiinni ennen kuin kiinnitin hihat vartalokappaleisiin. Hihojen kiinnitys onnistui hyvin vielä siinä vaiheessa kun  helma oli auki. Tarkkana piti olla etteivät kappaleet olleet kierteellä tai väärin päin.
Viimeisenä ompelin toiseen takkiin alaresorin ja sitten kiinnitin toisen takin siihen ompelemalla oikealta puolen suoralla ompeleella. Ei kovin kaunis mutta tulipahan tehtyä. Ehkä olisi voinut mieluummin ommella molemmat resoriin kiinni ja esimerkiksi vetoketjulla sulkea.

Mutta aikas kiva, vai mitä?

Kommentit