Siirry pääsisältöön

Metsänhenkipaita

Lanka Tukuwool sock 1 kerä harmaata, 6 kerää vihreää (jos tekee yksi värisenä niin 6 kerää riittää, minulla jäi näistä molemmista vajaat kerät)
Puikko 3 ja 4
Malli omasta päästä ja Pinterestistä

Näin yhden neulojaystäväni tekemän paidan Tukuwoolista ja kun kuulin kuinka vähän hänellä oli siihen lankaa mennyt oli minunkin pakko saada. Tukuwoolilla on täydellinen vihreä väri ja sockin pesunkestävyys houkutteli. Tein muutamat sukat ja pesin niitä kokeeksi. Sitten ostin langat ja aloin tehdä. Katselin mallejakin mutta kun päässäni oli jo jonkinlainen kuva mallista niin päätin tehdä sen mukaan. Silmukoiden määrät otin yhdestä vanhasta paidasta.
Ja hihojen värin vaihtoa on aina silloin tällöin vilahdellut pinterestissä joissakin malleissa, joten päätin nyt kokeilla tähän. 

Tuo ainaoikea pinta on kyllä kaunis. Vaikka paita on villaa niin se on silti pehmeä. Ja väri...se nyt vaan on täydellinen.
Ja pingotus tekee kyllä ihmeitä, tasoittaa pintaa ja tietysti sillä saa muotoiltua paidan kunnolliseksi. Esimerkiksi hihoihin tuli varmaan 5 cm lisää pituutta ja suoristuivat. Olivat sellaiset muodottomat möhkäleet ja mietin jo että hitto, pitääkö nuo neuloa uudelleen!

Valokuvatessani huomasin, että kerät olivat hiukan erin väriset eli tulikin raitoja. Mutta eivät onneksi ole kovin selkeät, joten kelpaa minulle. Paljaalla silmällä minä en raitoja nähnyt.Kommentit

Lähetä kommentti