Siirry pääsisältöön

Kestääkö nämä sukat? Kokemuksia ja kuvia

Sitä usein kuulee kysyttävän. Itse en enää välitä, teen niitä mielelläni ja värejä tulee aina uusia kivoja. Tai tulee muita ideoita sukkiin. Minulle tärkeämpää on että sukkia on kiva neuloa (lanka juoksee puikoilla, ei rispaannu, ei aiheuta allergiaa yms.), sukka on sopiva ja se lämmittää.

Nyt olen kaiholla katsellut lempisukkieni hajoamista ja samalla miettinyt, että ovat jo niin kauttaaltaan kuluneet ettei niitä oikein enää saa korjattua. Olen kuullut että sukkien varret voisi käyttää uudelleen neulomalla loppusukan uudestaan mutta päätinkin tehdä näistä säärystimet.
Leikkasin kantapään yläpuolelta poikki, poimin silmukat ja siistin langanpätkät. Neuloin yhden kierroksen ja sitten jo päättelin.Säärystimet:- puulattia, muovimatot
- käytän sukkia paljaissa jaloissa. Kengissä kyllä. Minulla on joko paljaat jalat tai sitten niissä on villasukat, en käytä kuin töissä lisälämmikkeenä muita sukkia.
- pesu pesukoneessa 
-Nämä vihreät ovat olleet minulla jossain vaiheessa niin kovassa käytössä että hyvä jos ehtivät kuivua välillä pesun jälkeen. Ovat noin kaksi vuotta sitten tehdyt.

Ystävien ja sukulaisten kommentteja ja kokemuksia:

-laminaattilattia 
-kotona ihan sukkasiltaan, mutta talvikengissä kyllä olleet mukana myös ahkerasti ulkoillessa. -Jalassa välillä pitkiä pätkiä (esim pari viikkoa) niin että sukat niiden alla vaihtuu päivittäin. Välillä kuukaudenkin tauko, kun omistan kolmet villasukat joita vuorottelen. Jalassa vain syksyllä/talvella. -tuntuvat samalta kuin silloin kuin sain ne, eli hyvin ovat säilyneet. Muistaakseni nyt olleet mulla aika tarkalleen vuoden päivät.


- parketti, laminaatta, laatta
- Sukat ovat olleet nyt käytössä 2v 2kk melko tarkalleen. Syksyisin ja talvisin yleensä paljaassa. Pari kertaa ovat ehkä olleet kengissä. 
-Pesty pari kertaa koneen villa/ käsinpesuohjelmalla. 
- Kantapäissä kulumisen merkkejä selvästi. Yhdet lempparisukistani.

-muovilattia
-olen käyttänyt siitä lähtien kun ne sain (lokakuu 2014). Siis kotona kesät talvet. Joskus olleet myös kengissä näin talvisaikaan. Kanta-astuja ja kuivat jalat saaneet ilmeisesti aikaan pohjien reikiintymisen
-Pesen ne viikoittain koneessa. 
-muovilattiat
-Yöllä käytän ja illalla, harvoin täytyy pestä mutta konepesu tarvittaessa! (Helmikuussa 2015 tehdyt)

 


- lattiapinta: laminaatti
-käytän kenkien sisällä, yleensä toiset sukat alla
-käytössä pääasiassa vain talvella. Käytössä on useat villasukat, joita käytän, yhdet eivät pääse juurikaan kulumaan, vaikka aika-ajoin täytyykin lempisukista luopua.

-Sukat noin 2 vuotta vanhat. Toiset on pohjasta kuluneet tosi ohuiksi (oikean puoleiset kuvassa alla) mutta voi käyttää vielä.
-usein tuuletus riittää, konepesu
-lautalattia
- isosiskolta siirtyi jo sukat pikkusiskolle kun kävi sille pieniksi, hyvät on edelleen. Tytöt pitää yleensä toisten sukkien päällä kengissä, äidillä on ollut lähinnä paljaissa jaloissa kotisukkina. Monet sukat käytössä joten ei oo hirveesti kuluneet tai pesty.

- parkettilattia
- Villasukat on ohuempien sukkien päällä näin talvella joka päivä. 
- Pesuja ei oo tarvinnut tehä kuin silloin tällöin käsin. Sukat ovat samassa kunnossa kuin uutena. (tehty 2014-2015)
 -Todella tyytyväinen olen ollut ja on mukavan lämpimät.


Kommentit