Siirry pääsisältöön

Palmikkotakki josta tulikin huivi

Lanka Quince& Co Lark
Puikko 4Takki aloitetaan palmikkokaarrokkeesta ja aloitin sen jotain neljä kertaa. Ensin tein siis niin typerän virheen, että aloitin kaavion ensinnäkin väärästä päästä mutta myös väärästä reunasta. Se että siinä oli numero 48 ei yhtään saanut hälytyskelloja soimaan päässä....vasta kun tavasin alhaalta että mitäs tuo merkki olikaan, pitikö kiertää etu- vai takakautta, näin numeron 1 alhaalla. Ja tadaa, alkoi kummasti näyttää paremmalta jälki. Heh heh.

Kerän muuton jälkeen on ollut ongelma että mistä hommaan langat, koska tykkään sellaisista mitä ei kukaan muu Suomessa myy....Titityystä katselin mutta ei löytynyt sopivaa korviketta. Päätin alkaa vain tekemään olemassaolevista langoista ja katsotaan sitten mihin asti pääsen ja mitä sitten teen.
Snurresta voisin katsella kun ehkä pääsen syksyn aikaan käymään Helsingissä. Ja kappas, juurikin Kerän uusi omistaja lähetteli kuvia Quince&Co:n langoista joten kyselin häneltä sitten tuota yhtä lankaa ja kuinka ollakaan, sattui olemaan juuri tuota väriä! Minulla ei tietenkään juuri tuosta vyyhdistä ollut sitä lappua tallessa, että olisin värisävyn nähnyt suoraan vaan piti arvailla....ja kuten kuvista näkyy, hyvin on vaihteleva sävy kuvissa.


Mutta kun sovitin takkia kun olin tehnyt kainaloista lähtien lähes 20cm niin huomasin, että tämähän on ihan vino. Ensin ihailin, että tuleepa kaunis ja palmikko on tosi kiva. Mutta sitten yritin asetella olkapäitä kohdilleen mutta eihän siitä mitään tullut. Riippuu vähän siitä miten paidan asetteli, mutta vinossa se oli. Joko niin että toisen puolen hiha on rinnan kohdalla ja toinen lähes lavan kohdalla
tai sitten toinen nappilistan pää on keskiviivasta noin 15 cm sivuun ja toinen 15cm yli....
Huoh. Ehkä olisin saanut korjattua neulomalla kaulus uudestaan mutta koska siitä silmukoiden poiminen tuotti aina yli 100 silmukkaa liikaa....joten totesin, että pitäydyn alkuperäisessä suunnitelmassa ja teen tästä langasta huivin. Yritän saada tuon palmikon käytettyä...

Lisäksi mietin jo alunperin, että kuinkahan käy kun osa langoista kestää hyvin konepesua ja osa ehkä ei....ja vaikutti siltä että lanka ei kuitenkaan sopinut mitenkään tähän työhön, silmukkamäärät eivät täsmänneet lainkaan. Olisi pitänyt joka tapauksessa tehdä kuitenkin yksi tai kaksi kokoa isompi. Jolloin toki silmukkamäärä olisi ehkä sitten alkanut täsmätä...mutta ei, nyt se on purettu.
Neuloin huivin niin että poimin palmikkopätkän pitkältä sivulta silmukat ja tein ainaoikeaa. Tein wrap&turn-menetelmällä, jolloin sain huiviin kolmiomaista muotoa. Kun olin tehnyt toisen puolen, poimin toiselta pitkältä sivulta silmukat ja sama juttu.
Sitten huomasin, että kappas, palmikkopätkän toinen päähän jäi nyt ns.kulmaksi ja on vähän leveä...no, yläpuolella loin viimeisellä kierroksella silmukoita lisää ja poimin palmikkopätkän päästä silmukat ja neuloin ne yhteen. Ainaoikea on siitä hauska että ei haittaa vaikka neuloisi ylösalaisin, näyttää silti samalta.
Ihan täysin en ole tyytyväinen muotoon mutta eipä tuota kai huomaa kun se kaulassa keikkuu....onneksi pingottaminen auttoi toooosi paljon tuohon muodon muotoiluun.
Lankaa tähän meni vajaa kolme kerää.Kommentit

  1. Todennäköisesti tulet pitämään tätä huivia useamman kerran päällä kuinpaitaa, joten älä ajattele sitä epäonnistumisena (tunnisteissa) =) Todella kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojaa...ei voi tietää. Olen melkoinen villapaitojen kuluttaja. Mutta en koe että tämä nyt ihan puihin meni! Kaunis huovihan tuosta tuli. Toki joudun ehkä ompeleman napin ja renkulan pidikkeeksi, koska toisesta päästä tuli liian lyhyt.

      Poista

Lähetä kommentti