Siirry pääsisältöön

Imetysmekko

Ystäväni kyseli, että osaisinko tehdä hänelle imetysmekkoa, koska ei löytänyt mistään oikeanlaista ja -hintaista. No, minähän otin haasteen vastaan. Katselimme yhdessä kuvia että pääsimme yhteisymmärrykseen millaisesta mekosta on kyse. Hänellä oli joku liian pieni mekko, josta hän otti kaavat ja lähetti minulle. Kaavoihin piti kuitenkin lisäillä niin paljon, että malli alkoi hävitä. Enkä oikein hahmottanut mitkä saumat piti ommella yhteen ja mitkä jättää auki. Niinpä päätin kokeilla jos minun mekkojen "luottokaavani" sopisi tähän, senttejä piti siihen lisäillä ja tehdä muutoksia mutta sitä oli helpompi työstää koska kaava oli jo tuttu.
Työtunteja tähän tietysti kului, joten kyllä kaupasta halvemmalla saa mutta tietysti mittatilauksena tehty on aina mittatilaus. Toki me emme asu samalla paikkakunnalla joten toivon vain parasta että mekko mahtuu. Minulta kun ostaa niin samaan hintaan saa muokkauksen, jos siis tarvitsee ottaa saumasta muutamia senttejä pois, hiha/lahje on liian pitkä tms. mikä ei vaadi isoja tuntimääriä. Tai no voin niitäkin tehdä mutta laskutan niistä sitten kyllä lisää.
No mahtuu se kyllä mutta onko liiankin väljä....se selviää myöhemmin kun ystäväni saa mekon kokeiluun. Ja sekin jännittää, että toimiiko luukut eli saako imetettyä. Kyllä minä ainakin sain rintani tuolta esille. Heh!

Eli tein etukappaleesta ensin hihattoman version ja sitten sen päälle hihallisen version yläosaan. Hihat ompelin kiinni etukappaleen päällimäiseen "peitto-osaan" ja tietysti takakappaleeseen. Eli tämän voisi tehdä mihin tahansa mekkoon, jos vain tekee siihen tuon ylimääräisen osan päälle!
Yksinkertainen lopulta kun tajusi tuon mekon jujun.... Eli tässä näkyy hihaton etukappale
 Yläosan "peitto-osa" ja hihat nurin käännettynä takakappaleen päälle

 ja sama takaa
 Etu- ja takakappale ommeltuna samaan saumaan lisäosan kanssa olkapäistä (henkarin päällä hihaton etukappale ja alla vastakkain lisäosa ja takakappale)

Kukkuu missä se maitobaari on?


Kommentit