Siirry pääsisältöön

Tilaustöitä

Edit.
Kaikki eivät menneet, vaikka halukkuutta olikin... Nyt vielä myynnissä olevat merkattu M-kirjaimella. Tai katso http://hupsistakasilla.blogspot.fi/p/kauppa.html

Sain tilauksen, tehdä legginsejä ja mekkoja suunnilleen koossa 86/92. Ja voi että ku ne onkin pieniä. Hiukan oli haastava hihansuita yms. ommella. Just ja just sai vedettyä ompelukoneen alustan ympärille hihan/lahkeensuun.

Tilasin kaavat Majapuulta (englanniksi) http://majapuu.valmiskauppa.fi/kaavat-c-168.html ja kankaat asiakkaan listasta valiten PaaPiilta https://shop.paapiidesign.com/product_catalog.php?c=8
Kaavojen ohjeissa annettu kankaan menekki on ihan yläkanttiin. Niistä määristä tein 2-3 vaatetta! Että ehkä kannattaa tilata kangasta esim. mekon pituuden verran, se riittää ihan hyvin. Mutta samaa olen huomannut aikuisten vaatteissa, kangasta jää aina reilusti yli.
Kaavoissa oli kivasti tehty erilaisia muunnos-versioita. Oli erilaisilla taskuilla, pituuksilla yms.

Legginsit vaikuttivat kovin pitkiltä, mutta niitähän saa aina käännettyä ja helposti lyhennettyäkin. Mekon kaava oli tehty puuvillakankaalle ja nappilistan kanssa, joten pääaukko oli aivan liian pieni. Huomasin tämän tietysti vasta kun olin mekon jo ommellut. No siitä tuli sellainen eka huti-versio (keltainen juhla). Muokkasin kaavaa sitten lisää leikkaamalla pääaukkoa isommaksi (lammaskuosinen). Ja että nämä ovat vaan niiiin söpöjä. 

 

M


M


M


Kommentit