Auki leikattu paita. IIK

Lanka Madeline Tosh DK vajaa 5 kerää
Puikko 4 ,voi tehdä hyvin vitosellakin (5)

Alkusilmukat:
hiha 12, silmukkamerkkiä varten 1, takakappale 32, silmukkamerkkiä varten 1, hiha 12, silmukkamerkkiä varten 1, etukappale 12, silmukkamerkkiä varten 1 eli 72.

Tein paidan suljettuna neuleena alusta asti ja aloitin kaula-aukosta. Tein lisäykset etukappaleessa kahden silmukan päässä keskiviivasta (kaula-aukkoa varten) joka 4. kierros (=lisäys, keskiviivan neljä silmukkaa, lisäys)  ja jokaisen silmukkamerkin molemmin puolin.

Tein neuleen suljettuna  ja ompelin lopuksi keskiviivan neljän silmukan molemmin puolin siksakkia kaula-aukosta alas (huom molemmat samasta suunnasta) ja leikkasin keskeltä silmukoiden välistä auki. Tähän kannattaa jättää ihan kunnolla väliä, minä jätin liian vähän ja kun se joistain kohdista lähti vähän purkautumaan oli hankala korjata. Mutta ei mahdotonta.
Tässä videoita steek-tekniikasta
Virkattu viimeistely https://www.youtube.com/watch?v=Vno-cMURQjc
 Tässä on hyvin näytetty mutta oli liikaa puhetta mun makuun :) https://www.youtube.com/watch?v=buKv6Wg8TcY
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-machinesew-steeks.html
Osa tekee siksakilla ja osa suoralla ompeleella. En löytänyt sitä videota enää missä näytettiin kuinka siksak menee hyvin silmukoiden päältä niin ettei pitäisi lähteä purkautumaan.

Jouduin purkamaan useampaan kertaan tuota nappilistaa kun se ei miellyttänyt tai ollut yhteensopiva toisen puolen kanssa joten päädyin sitten tähän. Ihan ok mutta ei sellainen kuin olisin halunnut. Mutta paita on ollut koko ajan päällä siitä saakka kun valmiiksi sain (hiukan kosteana vedin sen päälle) että ei tämä varmaan pitämättä jää. Heh.

Valmiista paidasta kuvat eivät ole parhaimpia mutta oli pakko päästä jakamaan tämä jo. Lisäilen myöhemmin parempia kunhan saan otettua.


Virkatut napinreiät eli virkkasin ketjusilmukoilla nuo aukot ja seuraavan remmiin asti kiinteitä listan reunassa.

Kommentit