Siirry pääsisältöön

Vihreät sukat

Lanka Louhittaren Luola Väinämöinen
Puikko 2

Luo 14-16 silmukkaa magic cast on-tyylillä.
Lisää joka toinen kierros reunoissa yksi silmukka eli yhdellä kierroksella tulee 4 silmukkaa lisää. Toista niin kauan, että silmukoita on yhteensä 28+28 yhdessä sukassa.
Kun olet neulonut sukkaa 10 cm, lisää taas silmukoita reunoissa. Nyt silmukoita on yhteensä 30+30.

Kun sukka on 10-11 cm vajaa jalkapohjan mitasta, aloita kantapään levennys.
Kantapää tulee etupuolelle eli kierroksen alusta lähtien tee näin: Neulo 1 oikein, lisää yksi neulomalla silmukka etu- ja takakautta, neulo kunnes 2 silmukkaa jäljellä toisessa reunassa, tee lisäys ja neulo viimeinen silmukka. Toista joka toisella kierroksella (8 kertaa eli) kunnes silmukoita on 46+30. Neulo takapuoli normaalisti. Neulo 1-2 kierrosta ilman lisäyksiä.


Nyt neulotaan vain yksi sukka kerrallaan.
Neulo kunnes silmukoita on jäljellä 9. Tuo lanka puikkojen välistä eteen, nosta 1 silmukka neulomatta, vie lanka takaisin taakse ja siirrä silmukka vasemmalle puolen. Käännä. Sivulle jää 8 silmukkaa.
Neulo nurin kunnes 9 silmukkaa jäljellä, kierrä lanka silmukan ympäri kuten edellä ja käännä.
Neulo oikein kunnes on jäljellä yksi silmukka ennen kierrettyä. Ja kierrä lanka silmukan ympäri ja käännä. Toista näitä kunnes toisella puolen neljä ja toisella puolen viisi kierrettyä silmukkaa.

Neulo nurin ja neulo seuraavat 4 kierrettyä lankalenkkinsä kanssa yhteen (nosta lankalenkki puikolle, on helpompi neuloa) ja viimeisen kierretyn kanssa ota myös seuraava silmukka mukaan eli neulo 3 yhteen. Käännä.
Nosta yksi silmukka neulomatta, neulo oikein kierrettyihin silmukoihin saakka. Neulo kierretyt silmukat takakautta yhteen lenkkinsä kanssa, viimeiseen ota mukaan yksi normisilmukka eli 3 yhteen.
Nosta yksi silmukka neulomatta, neulo aukkokohtaan saakka, neulo aukon molemmin puolin olevat silmukat yhteen. Oikealla puolen takareunoista yhteen. Jatka kunnes sinulla on silmukoita 30.

Neulo toinen sukka samoin.

Jatka neulomista taas suljettuna neuleena kunnes sukan varsi on mieluisan mittainen. Lisää tarvittaessa silmukoita (esim. jos pohje tai nilkka on vähän paksumpi).
Päätä löysästi.

Päättele langat sileän neuleen puolelle tai niin ettei ne näy kummallakaan puolella ja käännä sukka nurin päin. Valmis.

Pidä paljon ja nauti.Kommentit