Siirry pääsisältöön

Ystäväni vauvalle

tein takin ja haalarin. Haalarin saa haaroista/jaloista auki (nepparikiinnitys), joten vaipanvaihto onnistuu hyvin. Ja nepparit on kiinnitetty niin että sen saa myös pussiksi.
Lanka Louhittaren Luola Väinämöinen n.100g
Puikko 3

Lahkeet:
Aloitetaan lahkeiden resoreista. Luo 34 silmukkaa kaksi kertaa lahkeita varten. Neulo tasona 2oikein-2nurin 3cm. Vaihda halutessasi väriä.
Neulo sileää neuletta (oikealla oikeaa, nurjalla nurjaa) ja lisää oikealla puolen 1 silmukan päässä reunoissa 1 silmukka (eli yhdellä kierroksella tulee 2 silmukkaa lisää kumpaankin lahkeeseen).
Tee lisäyksiä joka 6. kierros kuusi kertaa ja sen jälkeen joka 4.krs neljä kertaa.

Vartalo
Kun lahkeiden korkeus on 21cm yhdistä suljetuksi neuleeksi niin, että lahkeiden auki olevat sivut tulevat keskelle. Laita silmukkamerkki merkiksi kierroksen alussa. Jos teet pitkällä pyöröllä, jaa silmukat niin, että etukappaleen silmukat ovat silmukoiden etupuolella ja takakappaleen takapuolella.
Lisää joka 6.silmukan välein yksi silmukka ja lahkeiden yhtymiskohdassa yhden silmukan molemmin puolin yksi silmukka. Lisää tarvittaessa myös seuraavalla kierroksella, kunnes silmukoita on 122.
Jos haluat vaipalle vähän enemmän tilaa neulo lyhennettyjä kerroksia (neulo nurjalla nurjaa, oikealla oikeaa) muutama:
Neulo takakappaleen silmukoita 40, siirrä lanka työn etupuolelle silmukoiden välistä, siirrä vasemmlta puolen silmukka neulomatta oikealle puikolle, siirrä lanka takaisin ja käännä työ.
Neulo kunnes puikolle jää 20 silmukkaa, siirrä lanka työn etupuolelle silmukoiden välistä, siirrä vasemmlta puolen silmukka neulomatta oikealle puikolle, siirrä lanka takaisin ja käännä työ.
*Neulo kunnes jäljellä on yksi silmukka ennen edellistä kierrettyä silmukkaa, siirrä lanka työn etupuolelle silmukoiden välistä, siirrä vasemmlta puolen silmukka neulomatta oikealle puikolle, siirrä lanka takaisin ja käännä työ.*
Toista *-* vielä 4 kertaa (eli kummallekin puolelle tulee 4 kierrettyä silmukkaa) ja jatka sitten suljettuna neuleena. Kun tulet kiertojen kohdalle seuraavan kerran, neulo lanka silmukkansa kanssa yhteen.Neulo suljettuna neuleena sileää kunnes korkeus on 25-30cm.
Kädentiet etu- ja takakappaleissa
Nyt neulotaan etu- ja takakappale eri keristä eli lisää toinen lankakerä. Kierros alkaa siis vasemmasta kyljestä etukappaleen oikealta puolen eli etupuikon ensimmäinen silmukka on kierroksen ensimmäinen silmukka ja takakappaleen viimeinen on kierroksen viimeinen. Neulo oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa.
*Neulo yksi silmukka, neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, neulo etukappaleen silmukat kunnes puikolla on jälkellä 3 silmukkaa. Neulo kaksi oikein yhteen, neulo viimeinen silmukka. Lisää toinen kerä ja neulo takakappaleen silmat tällä uudella kerällä samoin kuin etukappaleenkin silmukat kaventaen 2 silmukkaa.
Neulo seuraava kierros nurin ensin takakappaleen silmukat ja sitten etukappaleen.*
Toista *-* 6 kertaa.

Etukappale
Kun korkeutta on 9cm (kainaloista), jätä takakappale odottamaan ja neulo vain etukappaletta. Tarvitset kaksi kerää taas, jos haluat tehdä pääntien molemmat puolet samaan aikaan (suosittelen).
Jätä kappaleen keskeltä 14 silmukkaa odottamaan pääntietä varten (neulo siis noin 16 silmukkaa, siirrä 14 silmukka odottamaan, lisää toinen kerä ja neulo loput silmukat).
Neulo vasen puoli nurin, päättele oikealla puolen pääntien reunasta 3 silmukkaa.
Neulo oikea puoli oikein, päättele vasemmalla puolen pääntien reunasta 3 silmukkaa.
Neulo vasen puoli nurin, päättele oikealla puolen pääntien reunasta 2 silmukkaa.
Neulo oikea puoli oikein, päättele vasemmalla puolen pääntien reunasta 2 silmukkaa.
Neulo vasen puoli nurin, päättele oikealla puolen pääntien reunasta 1 silmukka.
Neulo oikea puoli oikein, päättele vasemmalla puolen pääntien reunasta 1 silmukka.
Neulo vasen puoli nurin, päättele oikealla puolen pääntien reunasta 1 silmukka.
Neulo oikea puoli oikein, päättele vasemmalla puolen pääntien reunasta 1 silmukka.
Kun korkeutta on 14cm (kainaloista), vaihda halutessa resorin väri tai jatka samalla. Aloita 2oikein 2 nurin-resori. Tee 3 kierrosta resoria.Tee keskelle olkakappaletta napinreikä (toinen reikä tehdään kaula-aukon resorissa myöhemmin).
Jatka 2o-2n 2 kierrosta. Päättele.

Takakappale
Neulo sileää neuletta kunnes kappaleen korkeus on 12cm (kainaloista).
Päätä keskeltä 26 silmukkaa. Lisää toinen kerä ja neulo nurjalla nurin.
Päätä pääntien reunassa 1 silmukka kummallakin puolen pääntietä.
Neulo kunnes korkeutta on 14cm. Neulo 2o-2n-resoria 5 kierrosta.

Hihat
Poimi hihoja varten silmukat kädentien reunasta aloittaen etukappaleen päästä. Viimeinen silmukka poimitaan takakappaleen resoria ennen sileästä neuloksesta. Takakappaleen resorin reuna ommellaan myöhemmin kiinni. Neulo suljettuna neuleena.
Kavenna joka toisella kierroksella kunnes silmukoita on 40.
Neulo kunnes hiha on 21cm pitkä. Kavenna 1 silmukka kierroksen alussa, keskellä kaksi kertaa ja kierroksen lopussa (=36 silmukkaa). Tee 3cm resoria 2o-2n. Päättele.
Resorit haaroihin ja pääntielle
Poimi etukappaleen haaroista silmukat ja tee 2o-2n resoria 6-7 kierrosta. Tee samoin takakappaleessa. Ompele nepparit tasaisin välein. Jos haluat saada pussin, kiinnitä nepparit toisin päin toiseen lahkeeseen kuin mitä laitat ensimmäiseen.
Poimi etukappaleen pääntiestä silmukat ja tee 2o-2n resoria 2 kierrosta. Tee napinreiät molemmissa reunoissa samaan kohtaan kuin se on olkapäällä. Jatka resoria 3-4 kierrosta.
Poimi takakappaleen silmukat ja neulo 2o-2n resoria 6-7 kierrosta.
Kiinnitä napit ja ompele takakappaleiden resorit kiinni hihasaumaan.

Sydän
Ompele sydän tai joku muu kuvio rintaan.

Malli http://www.ravelry.com/patterns/library/puerperium-cardigan
Lanka BC Garn Semilla
Kommentit