Siirry pääsisältöön

Neuleliivit

Joo, kuulostaa hurjalta mutta nämä ovat ihan kivoja silti. Töissä on välillä kylmä mutta pitää pestä erinäisiä asioita ja käsitellä likaisia vaatteita, jolloin tulee hihat käärittyä, joten mietin, että pitäisi tehdä liivi. Sellainen lämmittää myös kesällä kun on varjossa tai aamuisin viileää. Kevyt kuljettaa mukana mutta lämmittää mukavasti.

Lanka Madeline Tosh sport 
Värit candlewick (jäi aika paljon) ja glazed pecan (meni kokonaan)
Ohje http://www.ravelry.com/patterns/library/mielie-vest


Lanka Louhittaren Luola Väinämöinen n.2,5 kerää
Väri kaakao
Ohje omasta päästä
Cioccolata-liivi
sm=lisää silmukkamerkki tai neulo silmukkamerkin silmukka

Luo 120 silmukkaa. Tämä työ aloitetaan kauluksesta ja neulotaan koko ajan ainaoikeaa.

Jos haluat tehdä napit niin lisää 4-6 silmukkaa napin koon mukaan molempiin etukappaleisiin reunaan ja tee toiseen reunaan napinreiät. Tai voit tehdä nappilistat erikseen ja ommella kiinni myöhemmin.

Neulo 3:n puikolla 4-6 kierrosta tasona ainaoikeaa.
Vaihda puikko 4:n puikkoon seuraavalla kierroksella ja lisäile silmukkamerkkejä:
neulo 4 silmukkaa, lisää silmukkamerkki 5. silmukkaan, neulo 10 silmukkaa, sm, neulo 44 silmukkaa, sm, neulo 10 silmukkaa, sm, neulo loput 49 silmukkaa kierroksen loppuun.

IMG_3230 
Tee lisäykset oikealla puolen eli kun ennen ensimmäistä silmukkaa on alussa 4 silmukkaa. Tee lisäys nostamalla silmukoiden välistä lanka edelliseltä kierrokselta puikolle ja neulo se kiertäen oikein. Tee lisäys silmukkamerkin molemmin puolin. Tee lisäyksiä kunnes työn korkeus on 20-30 cm (laske mitta olkapäältäsi kainalon alapuolelle noin 3cm päähän kainalokuopasta).

Hihat

Hihat tehdään lyhennetyin kierroksin irrottamatta tai siirtämättä vartalon silmukoita pois.
Neulo ensimmäisen hihan yli 2. silmukkamerkin kohdalle, siirrä silmukkamerkin silmukka neulomatta oikealle puikolle, vedä lanka työn eteen, siirrä silmukka vasemmalle puikolle ja laita lanka takaisin työn taakse ja käännä työ. Lanka siis tekee lenkin silmukan juuressa.
Neulo takaisin päin kierroksen alkua kohden 1. silmukkamerkin luo ja toista senkin kohdalla edellinen.
Kun käännyt, neulo aina edelliselle silmukan kierron kohdalle. Toista tätä 4 kertaa, muista tehdä viimeinen käännös niin että jatkat takakappaleen neulomisella. (Kuulostaa monimutkaiselta mutta ei ole!) Toiselle puolen saattaa tulla vähemmän silmukankiertoja mutta se ei haittaa.

Tee sama juttu toiselle hihalle.
Kun olet tehnyt toisenkin hihan, neulo pidempi etukappale loppuun.
Neulo seuraava kierros oikein, poista silmukkamerkit ja neulo kierrettyjen silmukoiden langanlenkit oikein yhteen silmukan kanssa. Ja päättele hihojen silmukat löysästi. Jos kainaloissa silmukat venyvät, ne voi paikata ompelemalla myöhemmin.
Jatka vartalon silmukoiden neulomista tasona kunnes paita on mielestäsi sopivan mittainen. Minun paitani on noin 55cm pitkä kainaloista mitattuna.

Ompele soljet tai napit, päättele langat, kostuta ja pingota.


Kommentit