Väiski-lapaset

Ihastuin Väinämöisen Havu-väriin ja piti saada siitä lapaset ja teen varmasti myös yhdet sukatkin.
Vaikka edelliset sukat ovat jo pohjasta huopuneet sisäpuolelta. Mutta lämmittävätpä ainakin. ;)

Puikko 4,5
Lanka Louhittaren Luola Väinämöinen väri Havu, kaksinkertaisena
Silmukoita minulla oli 36 ja aloitin varresta. En tehnyt resoria. Minulla on yhdet hanskat joissa ei ole ja eivät ne liikaa rullaannu. Niinpä tein näihinkin ihan perus sileän neuleen alusta asti.
Tein sileää neuletta n.15cm, sitten tein joka toisella kierroksella peukalokiilaa varten lisäykset niin että silmukoita tuli yhteensä 8 lisää. Nostin ne ja kaksi reunasilmukkaa odottamaan ja jatkoin kunnes etusormi oli peittynyt.
Sitten tein kavennukset ensin 2 silmukan päähän reunoista kaksi kertaa, neuloin väliin yhden kierroksen ilman kavennuksia. 
Sitten kavensin reunoissa ja yhden keskellä. Jatkoin joka toisella kierroksella kaventelua niin kauan, että puikoilla oli 6 silmukkaa kummallakin puolella, jolloin neuloin kaksi oikein yhteen koko kierroksen ja vedin langan läpi. Samoin peukaloissa.

Sitten tein peukalot, poimin reunoilta pari silmukkaa, joten minulla oli yhteensä 14 silmukkaa yhdessä peukalossa, kun peukalo oli peittynyt kavensin kuten kärjessä.

Sydämet tein perus silmukkakuvioinnilla. Siinä neula pistetään aina aloituspisteeseen ja langasta tehdään lenkki, neulan alle. Laitoin merkit mistä aloittaa ja missä on tuo sydämen kaarten kohtauspiste ylhäällä niin oli helpompi hahmottaa. Ja katsoin että silmukoita jää suurin piirtein saman verran sydämen sisälle kummassakin. Mutta silti ensimmäisestä sydämestä tuli kauniimpi kuin toisesta. En jaksanut kuitenkaan korjata. :)
Aivan ihanat ovat. <3

 Väiskiasu:


Kommentit