Tuku-tupsupipo

Sain Kerästä 100% lampaanvillaa olevan Tukuwoolin kokeiltavaksi ja voi että. Ei kutittanut käsiä yhtään, ei ollut karhea vaan ihanan pörröinen mutta samalla rouhea. Ja ehkä vähän rasvainenkin. :)
Tempaisin siitä sitten pipon itselleni. Ja malli kaipasi selkeästi tupsua päälaelle. En muista milloin viimeksi olen itse tupsuja tehnyt. Lasten kanssa kyllä töissä ollessa olen auttanut heitä.Lanka Tukuwool noin puolet 100g kerästä
Puikko 3 ja 4,5


Luo 3,5:n puikolla 99 silmukkaa (jos haluaa hiukan napakamman niin sitten riittää 66 silmukkaa isommalla puikolla). Neulo 4-6 kerrosta resoria 2oikein 1 nurin. Vaihda isompaan puikkoon ja lisää neljän silmukan välein yksi silmukka. Tee lisäys näin: Nosta silmukoiden välistä lanka puikolle ja neulo se kiertäen oikein. Tee vielä kaksi kierrosta näin.
Neulo kunnes pipo on sopivan kokoinen (+/-17cm korkea).
Aloita kavennukset. Ensimmäisellä kierroksella kavenna joka 10. silmukka oikein yhteen. Neulo yksi kierros ilman kavennuksia aina kavennuskierrosten väliin, Kavenna sitten 8 silmukan välin, 6 silmukan välein.
Jatka neulomista 4-6 kierrosta (kunnes korkeus on noin 19-20cm) ja jatka kavennuksia 4 silmukan välein, kahden silmukan välein ja lopulta neulo kaksi oikein yhteen.
Minulle jäi noin 10-20silmukkaa, joista vedin langan läpi.

Tee tupsu.
Piirrä pahville ympyrä esimerkiksi juomalasia käyttäen. Piirrä ympyrän keskelle pienempi ympyrä. Leikkaa viivoja pitkin ja piirrä toinen samanlainen. Laita ympyrät vastakkain.
Tee langasta pieni kerä, joka mahtuu ympyrän keskeltä läpi.
Pyöritä lankaa ympyrä täyteen kiertäen keskustasta läpi. Joudut tekemään pieniä keriä useamman.
Kun pikkuympyrästä ei enää mahdu läpi tai tuntuu että tupsu on sopiva (minulla lankaa oli ehkä vajaa 1cm paksuisesti (sivusta mitattuna), ota pätkä samaaa lankaa tai ompelulankaa tms. joka kestää vetämisen. Leikkaa varovasti pahvin sivusta ja vedä lanka pahvisuikaleiden väliin. Kiristä ja tee pitävä solmu. Leikkaa, revi tai työnnä varovasti pahviympyrät pois tupsusta ja kiinnitä tupsu langanpätkillä.Ja kun pesi koneessa hieno-ohjelmassa 30 asteessa siitä tuli huopapipo. Ja tupsusta tuli kuin ruusu tai artisokka. :)

http://hupsistakasilla.blogspot.fi/2014/11/huovutus.html
ja lisää pituutta huovutuksen jälkeen: http://hupsistakasilla.blogspot.fi/2014/12/korjausneulontaa.html

Kommentit