Eden cottage-ihastus

Näin Kerässä uudet langat ja sieltä pomppasi heti kolmen setti, jotka huusivat haluavansa villatakiksi. No, itselleni nuo värit eivät sopineet mutta mietin, että sopisiko ne ystävälleni, jolle minulla on ollut mielessä tehdä jotain. Pähkäilin sitten muutaman värin sekoituksesta ja sain sitten muilta asiakkailta ja kauppiaalta mielipiteen ja niinpä täräytin ja ostin ne. Lanka oli vielä niin riittoisaa että uskoisin tuon kolme kerää riittävän. Kuvissa valaistus vähän kehno. Tähän aikaan vuodesta on kyllä haastavaa saada hyviä kuvia väreistä. :)

Sitten kotiinmennessä mietin, että mistä malli. Sitten mietin, että en kuitenkaan jaksa/osaa seurata ohjetta, ja Väiski-paidasta tuli niin hieno, että osaan minä kai tehdä itsekin. No niinpä tein.
Mietin miten raidat tekisin ja muistin että Kerässä oli esillä Suvi Simolan takki ja siinä oli kivat raidat. Päätin ottaa siitä siis raidat. http://www.ravelry.com/patterns/library/reflected-lines

Lanka Eden Cottage Tempo 4ply
Puikko 4 jos haluaa vähän tiheämpää voi kokeilla 2-3:n puikoilla

Luo 116 silmukkaa ja tee ainaoikeaa 4cm.
Neulo 26 silmukkaa, aseta silmukkamerkki, neulo 10 silmukkaa, aseta silmukkamerkki, neulo 40 silmukkaa, aseta silmukkamerkki, neulo 10 silmukkaa, aseta silmukkamerkki, neulo loppuun (25-26silmukkaa).
Tee oikealla puolen lisäykset silmukkamerkkien viereen molemmin puolin eli yhdellä kierroksella tulee lisää silmukoita 8kpl. Minä tein niin että neuloin ainaoikeaa etu- ja takakappaleessa ja silmukkamerkkien kohdalla ja niiden välissä sileää neuletta. Eli hihoista tulee sileää neuletta mutta vartalo-osat ainaoikeaa. Katsotaan miltä se näyttää....

Jossain kohtaa huomasin, että ympärysmittaa tuli jo aika paljon, joten jatkoin lisäyksiä vain hihoihin, eli silmukkamerkin toiselle puolen.
Neuloin kunnes työn pituus oli lisäysjonoa pitkin mitaten n.20cm.
Sitten siirsin hihasilmukat odottamaan ja jatkoin vartaloa. Raidat Suvi Simolan ohjeesta.


Kommentit