kesäkenkiin pöllökoristeet

Minulla on ollut vaikeuksia löytää hyviä ja kivan tai edes siedettävän näköisiä työkenkiä. Huopatossut ovat olleet hyvät mutta nyt kun on jo pidemmän aikaa ollut lähes 30 astetta lämmintä, hikoilee vaikkei mitään teekään, joten huopatossut ovat ollet aika huono valinta....
ostin puutarhaan tossut ja ihastuin niihin niin, että päätin ostaa sellaiset töihinkin kesäkäyttöön. :)
Mietin, miten saisin tuon tekstin piiloon.

Permanenttitussitkaan eivät pysy kunnolla muovissa, joten niitä en ajatellut lähteä edes yrittämään. Sitten muistin pöllöt!! Virkkasin kaksi pöllöä ja on kuulkaa niin hienot työkengät, että taatusti kaikki lapsetkin on kateellisia!! Vielä kun syksyn tullen laitan trikoopipon päähän, jossa on kolme virkattua pöllöä ja pöllötatuointini käteen niin alkaa olla kaikille selvää, mistä tykkään. ;)Pöllöt tehdään näin:
Virkkaa 4 ketjusilmukka, sulje ympyräksi.
Virkkaa 3ketjusilmukkaa, virkkaa ympyrän keskustaan 13 pylvästä= 14 pylvästä, sulje viimeiseen ketjusilmukkaan.
Kiristä langanpää ja päättele se piiloon.
Ota toinen väri tai jatka samalla. Virkkaa jokaisen pylvään väliin 2 pylvästä. Tee ensimmäiseen väliin taas ensin 3 ketjusilmukkaa ja yksi pylväs. Sulje viimeiseen ketjusilmukkaan.
Siinä oli vartalo, sitten tulee pää:
Virkkaa puolipylväs edellisen kerroksen silmukkaan, seuraavaan silmukkaan 2 pylvästä, sitten  pylväs, 3 kiinteää silmukkaa, pylväs, 2 pylvästä ja puolipylväs. Vedä lanka läpi silmukasta ja päättele napakasti reunaan ja pöllön taakse.

Silmät
Virkkaa kolme ketjusilmukka, virkkaa ensimmäiseen silmukkaan 7 pylvästä. Tarkista että kun vedät langanpäästä, silmukka kiristyy umpeen. Sulje viimeiseen ketjusilmukkaan. Jätä pitkä häntä, jolla ompelet silmän kiinni pöllöön.
Tee toinen samanlainen.
Kun olet tehnyt silmät, ompele suljetut luomet samalla langalla, nappi tai mitä nyt haluatkaan silmän keskustaan tehdä. Helpompi tehdä tässä vaiheessa, kuin sitten kun silmät on ommeltu kiinni pöllöön.

Nokka
Ota aika pitkä pätkä lankaa ja laita se kaksinkerroin. Vedä neulalla tai virkkuukoukussa muutaman kerran edestakaisin silmukoiden välistä niin että näyttää nokalta. :)

Jalat
Leikkaa pätkä lankaa ja taittele nelinkerroin. Vedä virkkuukoukulla taitellun pätkän keskikohdasta lenkki pöllön jalkojen kohdalta. Vedä päät silmukasta läpi. Jätä 2-3 silmukkaa väliä ja tee toinen samanlainen.

Kiinnitys:
Tarvitset pöllön, virkkuukoukun, pätkän lankaa ja sakset.
:)


 Laita lanka kaksinkerroin. Vedä lenkkipää pöllön reunasta läpi.
Lanka kulkee siis koko ajan nyt kaksinkerroin, vain lenkki alussa on yksinkertaisena. Vedä lanka kengät läpän alta ja vedä pöllön alareunasta läpi.
Kierrä lanka toisen langan alta ja pujota taas pää-puolelle.
Vedä lanka lenkistä läpi.

Vedä lanka ristiin pöllön jalkojen luo ja vedä pöllöstä läpi samoin kuin toisella puolen. Katso että pöllö pysyy oikealla kohdalla. Kierrä ja vedä ylhäältä läpi, kuten toisellakin puolen.
Vedä lanka ylhäältä alas läpän alta ja työnnä koukku pöllön alle. Vedä lanka läpi pöllön alta.
Erota nyt langasta kaksi lankaa kummallekin puolelle, tehdään korvatupsut.

Taita langanpätkä muutaman kerran tasaisesti ja vedä taitellun kasan puolesta välistä lenkki pöllöstä läpi ja
pujota päät lenkistä ja kiristä.
Leikkaa sopivan mittaiseksi.


 Tee samoin toiselle puolen ja tadaa!! Tossut ovat valmiit!Kommentit