Äidille takki

Kysyin äidiltäni, haluaisiko hän jonkinlaisen neuletakin. Ja halusihan hän. Kävin jo pariinkiin otteeseen lankakaupassa kattelemassa, mutta ei oikein löytynyt sopivaa. Äiti halusi kevyen takin, jota voi pitää t-paidan kanssa sisälläkin. Eli puuvillaa tai pellavaa. Ehdotin ohutta villaakin, mutta allergisena ei ole oikein innokas kokeilemaan, koska useimmat kutittavat. Yhdestä langasta löytyi hyvä väri, mutta se oli niin ohutta että olisi melkein pitänyt tehdä kaksinkertaisena ja sitten lankaa olisi tarvittu ihan tuhottomat määrät, joten se ei houkuttanut. Yhden yhdistelmän löysin, joka ois ollut aivan ihana mutta langat olisivat maksaneet 150euroa!!

Nyt sitten lauantaina kyselin itse kauppiaalta neuvoa ja olikin tulut juuri sen vahvuista lankaa, mitä ohjeessa oli! Jee! Ja värikin löytyi. Luomupellavaa. Huh, että tulee muuten hieno paita (jos en mokaa neuloessa jotain).
Ja sattumalta oli vielä 7 valkoista kookosnappia tiskillä, joten kaupat tuli. 
Ja hetihän se piti saada keriä....
Toiseksi viimeinen kerä olikin kinkkinen sekamelska....minun hermot eivät kestä mutta onneksi puolisoni on sellainen viilipytty, että hän istui lattialla ja selvitteli puoltoista tuntia minun tekemää sotkua...


Ja nyt on sitten paita laitettu puikolle!
Lanka Quince Sparrow 100% luomupellavaa 7 kerää
Puikko 4Tein paitaa muutaman sentin tai ehkä jo kymmenen ja mittalin vähän. Katselin myös että kovin on reikäistä jälki. Pohdin mitä tekisin ja että pitääkö oikeasti ottaa 2:n puikko. En jaksaisi tikuttaa niin pienellä.
 No päätin purkaa ja aloittaa alusta. Työ oli liukas puikoilla joten epäilin että tein liian löyhästi.
Kun kiristin käsialaa näytti paita jo paremmalta. Eikä kaulus ollut enää 20 senttiä pidempi. Nyt oli mitat kohdallaan,  jälki vähemmän reikäistä ja samalla tuli korjattua väärin tehty lyhennettyjen kierrosten sarja. Näyttää senkin takia paaaljon paremmalta. :)

Olihan tuo aikas veikeää lankaa. Luisti tosi paljon puikoilla (bambu) ja piti alussa neuloa tosi tiukalla. Mutta kun mittaa alkoi olla niin ei enää niin tarvinnut. Mutta helposti tulee isoja silmukoita. Että jos haluaa sellaista tasaista sievää jälkeä niin en suosittele tätä. Mutta kaunis pinta tuosta minun mielestä tulee.
Ja lanka tuntuukin  hassulta, kuin paperinarua mutta pehmenee käytössä.

Kuviohan meni minulle tyypilliseen tapaan kauniista sanottu päin puuta mutta ei se mitään...onpahan äidille tehty uniikki pitsikuvio. :)
Silmukat eivät täsmänneet välillä ollenkaan kierroksen lopussa, välillä loppui kesken ja välillä taas meni juuri oikein...Tältä pitäisi näyttää...
ja tältä minun tekemä näyttää...katsotaan muuttuuko se kun on ollut painon alla yön yli.


Nappeja tein ohjeen mukaan 5 sentin välein (tai siis napinläviä) mutta jostain syystä minun nappini loppuivat kesken. Eli minulla tuli tähän takkiin 7 napin sijaan 9 nappia. Ja ehkä tuohon alas olisi voinut vielä yhden napin laittaa mutta ei välttämättä.
Alareunasta en tiedä tuliko liian tiukka päättely, mutta koska lankarulla loppui sopivasti niin kerin sen pieneksi nyssäkäksi mitä jäljellä oli ja kiinnitin hakaneulalla. Saa äiti päätellä uudestaan, jos on liian tiukka. Ei ollut, hyvä tuli. :)Kommentit