Jämälangoista lapaset, lankana Louhittaren Luolan Väinämöinen

3:n puikoilla luotu 40 silmukkaa/lapanen ja peukalokiilalla. Värejä vaihdeltu kerien tai fiiliksen mukaan. Supervähän tämmösiin menee lankaa!!

Neulo 4-5 kerrosta 1 nurin 2 oikein.
Neulo niin kauan, että varsi on mieluisan mittainen (10-15 senttiä) ja muutama kerros päälle.
Neulo sitten  niin kauan, että silmukoita on jäljellä 4. Tässä siis minulla on 20 silmukkaa/puikko/puoli eli kun tehdään kaksi samaan aikaan, on silmukat jaettu puoliksi molemmista.
Nosta lankalenkki edellisestä kerroksesta silmukoiden välistä puikolle ja neulo oikein, neulo 2 oikein, nosta silmukka ja neulo, neulo 2 oikein. Sama toisella puolen. Mutta muista tehdä se heti alussa eli silloin neulo 2oikein, nosto+neulo, 2 oikein, nosto+neulo, neulo loput oikein. Neulo seuraava kerros kaikki oikein, tee lisäykset siis joka toisella kerroksella. Peukalokiilan olen opetellut Eilen tein-blogin Ruista ranteeseen-ohjeesta. :) Hiukan olen muokannut.
Toista niin kauan, että sinulla on 14 ylimääräistä silmukkaa (2 silmukkaa tulee lisää yhdellä kerroksella). Neulo vielä 2-4 kerrosta oikein ja siirrä sitten peukolosilmukat hakaneulalle/langalle odottamaan.
Neulo kunnes on sormille tarpeeksi pituutta. Tee kavennukset neulomalla joka 4.-5. silmukka oikein yhteen kaksi kerrosta, sitten joka toinen ja jatka kunnes on tarpeeksi vähän silmukoita ja vedä lanka läpi. Tämä on vähän makukysymys. Minä tykkään tuommoisesta pyöreästä, jolloin jätän aika monta silmukkaa loppuun, tässä taisi olla 8-10 silmukkaa.

Neulo sitten peukalo. Ota odottaneiden silmukoiden lisäksi 2-3 silmukka peukalon juuresta, ettei tule reikää. Jätä tarpeeksi pitkä lanka alkuun, että voit tarvittaessa sillä ommella reiät umpeen ja samalla saat langan pääteltyä. :)
Ja kun peukalo mahtuu niin aloita kavennukset. Minä jätin 8 silmukkaa tuonne loppuun läpivedettäväksi.

Kommentit