pakko saada harmaat lapaset

Ja tässä ne ovat.
Kärjestä aloittaen luo 4:n puikoilla kummallekin puikolle 8 silmukkaa. Lisää joka toisella kierroksella  niin kauan, että kummallakin puikolla on 16 silmukkaa.
Eli neulo 1 silmukka, lisäys neulo silmukka edestä ja takaa, neulo kunnes puikolla on  2silmukkaa, neulo edestä ja takaa, neulo viimeinen silmukka normaalisti. Näin molemmissa lapasissa ja molemmin puolin.
Neulo kunnes on paikka peukalolle. Jätä 6 silmukkaa odottamaan. Luo tähän kohtaan 10 silmukkaa ja jatka neulomista 6 kierrosta. Kavenna joka toinen kierros kunnes puikolla on taas vain 16 silmukkaa.
Neulo kunnes varsi on sopivan mittainen. Päättele neuloen oikein tai nurin. Tai tee resori 1 oikein 1 nurin. Minua ei haittaa vaikka reuna vähän rullautuu, joten minä tein oikeaa loppuun asti.

Kukkaset, lumihiutaleet tai mitä nuo nyt ovatkin on ommeltu tuohon päälle.
Suosittelen aloittamaan kuvion keskeltä. Tuo lanka nurjalta puolen oikealle puolen (pujottele pää muutaman silmukan sekaan kuitenkin niin ettei se näy ulkopuolelle). Pistä neula takaisin aloituskohdan luota, ihan vierestä. Tee langasta lenkki ja työnnä neula lenkistä ja kiristä.
Ja taas samaan kohtaa mistä lanka tulee esiin, lenkki ja kiristys.
Helppo juttu. Lenkin koolla ja neulan päällipuolen esiintulokohdalla voi säädellä kuvion kokoa. Kannattaa kuitenkin tehdä aika löysää ettei kuvio kiristä käytössä!
Kommentit