Trikoopipoja


Tein taas muutaman pipon. Osa näistä meni jo, mutta joitakin on vielä myynnissä. Näiden lisäksi on yksi punainen tähtipipo ja ruskea pallopipo, niistä kuvia löytyy tuolta myytäviä-sivulta.


Ensimmäiset pipot tein toisesta blogista bongaamallani ohjeella (http://needle-fabric-scissors.blogspot.fi/2012/10/nopea-trikoopipo.html) mutta nykyisin teen näin:

Leikkaan 50-60cm x 50-65cm kokoisen palan. Ei siis neliön mallinen vaan korkeudessa on enemmän senttejä. Esimerkiksi aikuisen pipo on yleensä 50x65.
Ommellaan kangas nurin päin, ompelen pitkän sauman yhteen. Sitten taitan sauman keskelle kangasta. Näin sauma tulee keskelle taakse. Eli ota kankaasta kiinni niin, että sauma on toisessa reunassa, laita nuppineula toiselle puolen pituussuunnassa.


Taita sauma nuppineulaa vasten.

Sitten taitan toisen auki olevan pään kulmat kohti keskustaa mutta en ihan keskelle. Ja kiinnitän nuppineuloilla. Ompelen kiinni ja tarkistan, että kaikki kulmat ja reunat tulivat ommeltua kiinni.

 
Sitten ompelen toisen pään melkein kiinni, jätän pienen aukon, josta käännän pipon oikein päin.
Kun pipo on käännetty, ompelen aukon kiinni.

Sitten asettelen pipon kaksin kerroin eli se missä oli aukko, tulee sisäpuolelle pipoa. Viimeksi ommellun sauma asetellaan kohdakkain takasauman kanssa ja ompelen pipon päälealta kiinni 1cm matkalta.
Ja valmis!


Kommentit

  1. Jonna, keneltä sain idean tuohon pipoon kyseli saako laittaa linkkiä tänne, sai minut laittamaan tähän tarkemman ohjeen. Mietin viimeksi näitä tehdessä, että miten hitossa minä nämä teinkään, että olisi pitänyt kirjoittaa ylös. No nyt se on tehty. Kuvien kera. :)
    Kiitos Jonna!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti