kyselytunti

Aina kun otan kässäpussukan esiin paikassa, jossa on läsnä ihmisiä, jotka eivät itse tee, joudun vastaamaan samoihin kysymyksiin. Viimeksi kun näin kävi, mietin että pitäis varmaan kirjoittaa kysymykset ylös ja vastaukset myös niin voisin sanoa, että katso tuosta. :D

"Haluatko lisää valoa?" Oli vastaukseni mikä hyvänsä, valoja räpäytetään päälle ja suunnataan vielä mun kasvoihin. Olen aina viihtynyt hämärässä ja näen ihan hyvin myös tehdä käsitöitä pimeässä. Kirkas valo sattuu silmiini. Samaan sarjaan kuuluu tietysti  "Miten sä näet täällä tehdä yhtään mitään?!".

"Miksi lanka maksaa niin paljon?",  "Miksi ostat niin kalliita lankoja, kun halpojakin on tarjolla?"
Ja muita aiheeseen liittyviä. Vastaukseni eivät vakuuta ketään.
- hyvää lankaa on nautinto neuloa
- hyvästä langasta tehty vaate kestää vuosien käyttöä
- hyvästä langasta voi maksaa vähän ylimääräistä kun tietää mistä lanka on peräisin, se on eettisesti ja/tai ekologisesti tehty, valmistaja myy lankaa ylpeänä ja tekee työtään intohimolla
- hyvä lanka näyttää ja tuntuu hyvältä
- käsinvärjätyissä väri ei ole tasainen ja se on hyvä asia

"Miten sä osaat?" "En osaa tehdä kuin villasukkia"
Oletko kokeillut? En minäkään osannut, koska kässäopeni ala-asteella oli huutanut motivaation pois. Mutta yläasten opettaja oli onneksi innostava, silloin tein kaikenlaista. Ja olen jatkanut mutta tilanpuutteen takia vähänlaisesti. Nyt on työhuone, jonne voi jättää kaikki ompeluprojektit kesken ja olohuone, jonne levitellä lankoja erilaisissa koreissa ja pussukoissa.
Minä tein ja epäonnistuin. Toistin niin kauan, että pääsin yli siitä tunteesta, että olen huono. En ole huono, aina vain ei onnistu ja monesti epäonnistuneesta/virheestä tulee paljon parempaa jälkeä kuin jos olisi tehnyt niin kuin ohjeessa sanottiin.
Villasukka on minun mielestä vaikea. Villapaitaa teen paljon mieluummin!

Ja jos ei jotain osaa, aina voi mennä Kerään ja kysyä apua. <3
Tai katsoa netistä. Youtube on pullollaan erilaisia opetusvideoita, blogit pursuavat kuvallisia ohjeita vaihe vaiheelta kuinka joku tekniikka toimii.

"Eikö sulla tuu niskat kipeiksi?"
Minä joogaan säännöllisesti, joten se auttaa aika paljon. Mutta yksi iso tekijä on pyöröpuikkojen käyttö. Se kuulemma helpottaa. Itse vaihdoin nyt suoraan pyöröihin, kun aloin enemmän tekemään, koska inhoan sukkuloida käsillä siellä viiden puikon seassa. Ja pyöröllä saa tehtyä hihat, sukat, lapaset yms. useammat kerralla.


Tässä nyt muutamia mitä tuli mieleen.
Parasta kyllä neulomisessa on kun saa tehtyä jotain pientä kivaa ja se on kovassa käytössä. Oli se sitten tiskirätti, villapaita tai huivi. <3
Ja itselle tehdessä saa valita juuri sellaisen mallin ja värin kuin haluaa. Seuraavaksi alankin tehdä omasta päästä vedetyllä ohjeella paitaa itselleni...saa nähdä miten käy.
:)

Kommentit