Tyynynpäällinen nro1

Ystäväni tarvitsi tyynynpäällistä tyttärensä huoneeseen ja minä ehdotin, että voin tehdä. Aloin tekemään mutta pian huomasin että se on liian pieni. Aloitin alusta mutta taas se oli liian pieni. Olin kuitenkin jo tehnyt liian pitkään että olisin jaksanut purkaa, joten tein sitten meidän omaan tyynyyn tuon ja ostin lankaa lisää. Aloitin sitten toisen mutta lisäsin silmukoita. :)

33cm x 33cm tyynyynLuo kaksi kertaa 54 silmukkaa ja erota silmukkamerkillä tai langanpätkällä puolet toisistaan, toisessa reunassahan on sitten aloituslangan häntä.
Neulo oikeaa suljettuna neuleena kunnes työn korkeus on 33cm. Neulo etu- ja takakappaleen silmukat yhteen ja päättele samalla. Huom!! Käännä työ nurin päin ja neulo oikeaa nurjalla puolella.

Ompelin sisäpussin kuin perustyynyliinan.
Mittaa kankaan pala asettamalla tyyny kankaan päälle. Katso, että saat kankaan reunat hyvin yhteen ilman että alkaa kiristää. Mittaa tasku myös kääntämällä kangasta tyynyn päälle. Jätä tarvittaessa saumavarat, jos haluat tehdä päärmeen reunaan. Minä en tehnyt, koska tuo trikoo ei purkaudu.
Laita nuppineuloilla reunoista kiinni, mihin kohtaan taskun reuna tulee.
Ota tyyny pois ja kiinnitä neuloilla etu- ja takapuolen reunat yhteen. Taskun lepare jää niiden väliin.


Ompele saumurilla sivut tai ompelukoneella ensin oikeaa ja sitten siksakkia.Ompele reunoista kiinni neulottuun. Kiinnitä ensin kulmat eli saumakohta kankaasta ja neulotusta etu-ja takakappaleen rajakohta, ja sitten vasta loppureuna.

Minulla tuo reuna repsottaa, koska on vähän liian pieni. Ompelen tuohon napit ja lenkit millä kiinnittää napit. Virkkasin lenkit ja siirryin kiinteillä silmukoilla seuraavaan kohtaan, näin jäi vähemmän pääteltävää ja sain vahvemman reunan.
40cm x 40cm

http://hupsistakasilla.blogspot.fi/2014/02/tyynynpaallinen-nro-2.html

Luo kaksi kertaa 74 silmukkaa. Neulo suljettuna oikeaa kunnes työn korkeus on 40cm. Neulo etu- ja takakappaleen silmukat yhteen ja päättele.

Aloitusreunaan voi ommella napit tai vetoketjun.

Kommentit