tuplalapaset

sain valmiiksi juuri parhaalle pakkaskelille! Lunta ja pakkasta oli jossain vaiheessa mutta muuten on ollut aika kuraista ja mustaa. Mutta nyt tuli yli 10 asteen pakkaset ja lunta.


Aloitin luomalla magic loopilla 10 silmukkaa kummallekin puikolle. Sitten joka toisella kierroksella lisäsin reunoissa yhden silmukan molemmin puolin (yhteensä siis neljä silmukkaa) niin kauan, että silmukoita on yhteensä 40 (yhdellä puikolla 20).
Muuten tein kuin normilapaset mutta koska tein tuplana, laitoin silmukkamerkin siihen kohtaa mikä oli mielestäni hyvä kohta että ranne peittyy riittävästi.
Tein vähän matkaa resoria (1 oikein 2 nurin) ja kun lopetin sen, kavensin reunoissa silmukoita yhden kummallakin puolella niin että niitä oli enää 36 (yhdellä puikolla 18).
Ja päättelin neulomalla etu- ja takakappaleen silmukat oikein yhteen ja ylivetäen.
Lankana suosikkini Lang Touring ja sitä meni noin 100g eli 50g yhteen lapaseen.

Tuo kuvio on Tiinan blogista tuttu: http://muitaihania.blogspot.fi/2012/12/aaltolapaset.html

"Ota mukaan vaaleamman harmaa lanka ja aloita kuviokerrokset. Neulo yksi silmukka vaaleanharmaalla , *viisi tummanharmaalla ja sen jälkeen neljä vaaleanharmaalla*, toista *_* niin kauan, että kerroksessa on jäljellä kolme silmukkaa, jotka neulot vaaleanharmaalla. Seuraava kerros tehdään niin, että aina ennen ja jälkeen edelliskerroksen vaaleanharmaiden, tehdään yksi vaaleamman harmaa silmukka, tästä alkaa syntyä aallot. Seuraavalla, eli kolmannella kuviokerroksella neulotaan niin, että edelliskerroksen keskimmäisen tummanharmaan kohdalla on enää tummanharmaa silmukka. Samoin tehdään vielä seuraavalla kerroksella. Sitten pitäisi kuvion olla oikean näköinen ja valmis. Tämän jälkeen neulo neljä kerrosta vaaleamman harmaalla ja tee kuviokerrokset ottaen mukaan valkoinen lanka. "
Minulla tuo vaaleanharmaa = punainen. Ja peukalonreikä on tehty heti seuraavalla kierroksella tuon punaisen vaihduttua ruskeaan.  Aloitin peukalon punaisella langalla ja kaksi viimeistä kierrosta peukalosta tein tummanharmaalla. Kuvasta ei kunnolla erota, että kärki on lähes mustanharmaata ja punaisen jälkeen on tummasuklaanruskeaa. Sisälapanen on taas harmaata.

Kommentit