Pöllöpussukka

lähtee tulemaan näistä ihanista herkuista. Nyt on useampi ystävä raskaana, joten pääsen tekemään vauvojen juttuja. <3
http://comfortwool.blogspot.fi/2010/01/owlie-sleep-sack.html


Luo 86 silmukkaa 4,5: puikolla. Sulje ympyräksi neulomalla ensimmäinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Tee 16 kierrosta punaisella. Merkkaa kierroksen alku silmukkamerkillä!
Minulla oli harmaata kaksi kerää ja muita yksi mutta ei tähän mennyt yhteensä kuin  n.80g!! Olisi voinut tehdä vaikka kaksinkerroin tai isommankin pussukan.

Sitten pöllöt harmaalla:

 
Neulo 3 nurin 8 oikein, 4 nurin 8 oikein ja jatka 4-8 kuviolla kierros loppuun.
(+)Neulo 3 nurin *siirrä 2 apupuikolle eteen, neulo 2 oikein, neulo apupuikon silmukat, siirrä 2 apupuikolle taakse, neulo kaksi oikein ja apupuikon silmukat, 4 nurin*, toista *-* kierros loppuun.
Neulo 3 kierrosta nurjat nurjalla ja oikeat oikealla.
Neulo taas palmikot kuten yllä (+).
Neulo 8 kierrosta nurjat nurjana oikeat oikeana.
Neulo kuten (+) kierros.
Neulo 5 nurin, 4 oikein, *6 nurin, 4 oikein* toista *-*. Eli tässä tulee oikeaa pöllön keskelle, muodostaen pöllön jalat.

 Neulo 16 kierrosta punaisella.
Neulo
4 kierrosta violettia (huom. näyttää kuin olisi viisi kierrosta, koska se viimeinen kierros tulee värinvaihdossa)
4 kierrosta harmaata
3 violettia
3 harmaata
5 violettia
5 punaista
5 violettia
5 punaista

Kavennukset tein harmaalla. Minulla ei ihan menneet tasan silmukat. Tässä piti laittaa silmukkamerkki 17 silmukan välein, mutta minulla viimiseen väliin jäi vain 13. Lopputuloksessa ei sitä kai huomaa.
Eli sinulla on silmukkamerkki kertomassa mistä kierros alkaa (laitoin tähän kaksi silmukkamerkkiä, jotta sen erotti muista), neulo sen jälkeen 17, aseta silmukkamerkki (SM), neulo 17, SM, neulo 17, SM neulo kierros loppuun. Asetin siis silmukkamerkin, neuloin sen ja aloitin laskemisen vasta sitten.
Neulo silmukkamerkki-silmukka normaalisti ja kavenna sen molemmin puolin yksi silmukka, ennen silmukkamerkkiä neulomalla kaksi oikein yhteen ja merkin jälkeen ssk (=siirrä kaksi silmukkaa oikealle, siirrä takaisin ja neulo yhteen) jatka näin koko kierros.
Seuraava kierros ilman kavennuksia. Eli joka toinen kierros kavennetaan ja joka toinen ei. Kunnes jokaisen silmukkamerkin välissä on enää 3 silmukkaa. Vedä lanka näiden silmukoiden läpi ja olet valmis!!Koska minä haluan, että esineitä käytetään. Tein tähän vielä kiristysnauhan (kiinnitä langanpäät maalarinteipillä hyllyn reunaan tai pyydä kaveria pyörittämään toisesta päästä. Pyöritä niin kauan, että langat ovat kiertyneet tiukasta toistensa ympärille, yhdistä päät ja anna kierttyä, voit vedellä (lypsää) välillä niin ei jää turhia lenkkejä, tee solmu niin ei lähde purkautumaan)  ja henkselit tein 4:n puikoilla ainaoikeaa. Minulla oli yhdessä henkselissä 8 silmukkaa ja tein siitä hiukan pidemmän kuin pussukka on. Nuo kyllä joustavatkin ainaoikean ansiosta.
Eli kun lapsi kasvaa, tätä voi käyttää reppuna. Sisälle ompelin luomutrikoosta pussin. En vielä ommellut kiinni, koska lahjan saaja saa itse päättää käyttääkö pussia nyt trikoon kanssa vai ilman. Trikoo on aika pieni pussi, joten silloin ei vauva kauaa tähän mahdu. Tuo villainen joustaa aika pitkään.Kommentit