Harmaa villapaita

on valmis!! Uskomatonta! Aloitin sen joulua edeltävällä viikolla ja tänään sain valmiiksi!
http://hupsistakasilla.blogspot.fi/2013/12/harmaa-villapaita.html

Parempia kuvia sitten kun saan jonkun kuvaamaan... :)


Tein aika pitkälle ohjeen mukaan. En tehnyt niin pitkiä hihoja ja itse paidan helman pituutta mutta muuten seurasin aika orjallisesti ohjetta.
Hiha tehtiin hauskasti ranteesta alkaen, joten sain muokattua senkin sopivan kokoiseksi. Inhoan kun villapaidan hihansuu on sellainen lörppö. Lisäilin sitten vain silmukoita enemmän matkan varrella.
Lisäksi tuossa kainalosta ylöspäin alkoi tuntua että hihasta tulee reilusti pidempi kuin itse paidan hihanaukko ja samalla aloin pelätä että lanka loppuu kesken. Joten lyhensin niin että kun kavennuksia piti tehdä jokaisella oikealla kierroksella, teinkin ne jokaisella eli tuli n. 5-6 kierrosta lyhyempi kuin ohjeessa.
Ja tämä lanka on näitä käsinvärjättyjä, joten seuraava lanka olisi voinut olla ihan erivärinen. Lisäksi näidenkin saaminen Kerään kesti puolisen vuotta, joten olisi jäänyt pitkäksi aikaa roikkumaan paita....onneksi lankaa jäi. Itse asiassa sen verran että saisin varmaan tehtyä pienet taskut...hmmm.

Kun sain tuon etupuolen tehtyä, kiristi tuo paitaa aika tavalla ja näytti rumalta. Laitoin ensimmäistä kertaa villapaidan pingotukseen. Eiköhän tuo käytössä asetu vielä paremmin.
Alaresorista tuli himpun verran liian lyhyt, joten tuo rullautui. Mutta kosteana pingottuna oltuaan asettui. Vaikka vähän tuo yhtymäkohta yrittää kipristyä.


Kyllä tuo etupuoli ehkä enemmän miellyttäisi silmää, jos olisi ihan perusoikeaa tehnyt mutta kiva näinkin.
Mitään kiinnitystä tässä ei ollut mutta minä aina joskus kaipaan jotain, joten ompelin soljen. Toimii samalla rintakoruna. ;)Ja aivan unelma  päällä. Kevyt kuin höyhenen kosketus mutta silti lämmin. Tätä täytyy tehdä lisää!!
Vielä kun saa tietää voiko tätä pestä ilman suurempia draamoja....käsipesu ohjeena. Mutta kun ei tiedä onko se merinovillan takia vai käsintehdyn värjäyksen takia... Kerron sitten miten kävi...

Kommentit