Hartiahuivi


Louhittaren Väinämöinen eli Väiski-langan otin kaksin kerroin ja loin 140 silmukkaa.
Ensimmäinen lanka loppui kesken, joten ostin sport-vahvuista toisen kerän. Huiviin siis meni vajaat 2 kerää (toinen ohuempaa, joka tehdään kaksinkerroin, toinen paksumpaa), mutta jos haluaa kunnolla pituutta niin voi huoletta antaa sitten lopussa vaan palaa niin kauan kuin lankaa riittää. Mulla tuli ehkä hiukan kiire taas saada huivi jo käyttöön! ;)

Alussa tehtiin 5cm ainaoikeaa.
Sitten asetettiin silmukkamerkit ja tehtiin niiden viereen lisäyksiä 20 kertaa.


 
Kavennuksia tein muutamalla ensimmäisellä kierroksella. Ja sitten taas 5cm ilman lisäyksiä ja kavennukset joka toisella kierroksella. Tai sitten voi olla tekemättä noita kavennuksia reunoissa (huivimallissa niillä ei ole niin väliä) ja jatkaa noiden lisäysten jälkeen niin kauan kuin lankaa riittää. :)

 


Ja sitten ompelin soljet kiinnityssysteemiksi.Aloitin siis tekemään Veera Välimäen kirjasta Lankaleikki Edestakaisin-liiviä/takkia, mutta vähensin reunoista 30 ja 30 silmukkaa, koska en halunnut niin pitkää pätkää eteen. Halusin vain hartioille tulevan huivin. Tämä tehdään siis kauluksesta alkaen ja sitten jatketaan selkäpuolelta alas ja yhdistetaan etupuolelle. Huivi tulee siis tuohon sisänsuuhun saakka ja vähensin alusta ja lopusta silmukat, jolloin huivi on ei roiku tuolla lantiolla asti. Mutta toisaalta silloin tätä voisi helposti käyttää kunnon huivina. Nyt tämä ei itekseen pysy kaulalla kiinni ellei työnnä soljen koukkupäätä silmukoiden väliin.Silmukkamäärässä oli ohjeen mukaankin jotain hämminkiä, joten en sitten alkanut tekemään hihoja, kun en oikein osannut laskea oikeita määriä. Veera vastasikin minulle, että määrät ovat vain suuntaa-antavia, koska riippuu käsialasta. Tämä selvensi, voin joskus tehdä kokonaisen takin/liivin. :)

Kommentit