Raitakämmekkäät

tein uusista Louhittaren Väinämöisestä, värin nimi Mauste. Tämä lanka on valmiiksi värjätty niin, että raidat tulevat itsestään!
Tästä on onneksi tulossa paksumpikin malli, mutta kyllä tuo ohut toimii silti näissä kämmekkäissä.
Idea on laittaa nämä talvella puseron päälle talvitakin alle, jolloin kun pihalla täytyy ottaa lapasta pois kädestä 30 asteen pakkasessa, ei tarvitse sormet kohmeessa olla niin tarkkaan sullomassa lapasen vartta hihan sisään. Ja ehkä tämä auttaa myös käsiä pysymään paremmin lämpöisenä.

Lankaa meni vaa'an mukaan 20g! :)Puikot olivat nyt numeroa 3,5 (järkyttävän pienet minun käyttöön!) ja silmukoita oli yhdessä kämmekkäässä 38. Näissä ei montaa päivää mennyt. Tein bussissa työmatkoilla ja töissä tauoilla.
Tein ulosmenoissa 3-5 kierrosta 2oikein 2nurin ja peukaloissa 1oikein 1nurin. Muuten koko ajan vainoikeaa.Peukalokiilan tein niin että lisäsin kaksi silmukkaa kahdella peräkkäisellä kierroksella, sitten kaksi ilman lisäyksiä ja vuorottelin näitä viisi kertaa, jolloin peukaloa varten siirsin sitten hakaneulalle 12 silmukkaa. Peukalon reiän kohdalle loin kaksi silmukkaa mutta kavensin ne kahden kierroksen jälkeen pois.
Kommentit