Kässäpussukat

Valmiista kangaskassista leikkasin pohjan auki. Taittelin kernikankaan kaksin kerroin, ompelin sivulta kiinni ja sitten kiinni kangaskassiin. Nyt on mukava käsityökassi valmis! Lankarulla pyörii kevyesti pohjalla eikä pohjan kautta tulee mitään mömmöjä likaamaan keriä.

Mittasin kernikankaasta sopivan kokoisen palan (pikkasen raamattua isomman kirjan kokoinen pala) ja otin vielä saman verran lisää kangasta. Taitoin kankaan kaksinkerroin niin, että taite tulee kassin suulle ja toiselle puolen sitten kankaan päät, jotka täytyi sitten ommella yhteen. Ompelin ne niin, että taitoin reunat sisään päin ja ompelin oikealta puolen reunat yhteen.Ompelin sivuilta yhteen ja sitten ompelin olkaremmin ja tarrat. Tarra on tietysti siitä huono, että siihen tarttuu langat mutta voi käyttää toki nappia tai ommella joku sievä nauha. Olkaremmin ompelin rumasti oikealta puolen, koska kerni ei oikein taivu. Ihan kiva siitä tuli.
Tämä on sellaisen pienen apteekin muovipussin kokoinen. Huippukätevä esim. jos tekee lapasia työmatkoilla, luennoilla tms. Tänne mahtuu just kaksi kerää ja lapaset/villasukat tai pienenpieni paita tms.
Samalla tavalla kuin tuo isompi eli kangas kaksin kerroin, ompele kankaan reunat kiinni ja sivut kiinni. Sitten ompele nauhat. Tein tähän pienen kahvan, voi heilauttaa tarvittaessa olalle tai kantaa kädessä. Satiininauhat varmistavat ettei tavarat tipahda kyydistä.
Saumat laitoin kaikissa sisäpuolelle (kuvitellisin) että suojaavat paremmin nesteiden pääsyä sisään ja näyttää ulospäin paremmalta. :)


Kommentit