Paitoja

Tämä hippikeltainen on sellainen väri, että jostain syystä se yrittää kovasti tulla mun monessa muodossa. Mutta jotenkin vierastan, että en ole vielä niin kova hippi. Mutta kun sen sekoittaa niin kyllä se sitten on ok. Ja näistä tuli upea sekoitus. Lanka Rowan creative focux worsted villa ja alpakka-sekoitus.
Tein siis tasoneuleena ja puoleen väliin tein pääaukon. Sitten molemmille sivuille napit ja pääaukkoon tein hupun. Siis sellainen viitta tästä piti tulla.Mutta voi äiti kun tästä tuli niin vartaloamyötäilevä että lasketun ajan kyselyt vain lisääntyisivät tai muuttuisivat onnitteluiksi jos tätä käyttäisin, joten mitä tehdä.....
Itkuhan siinä meinas tulla. Pakkasin sen kuitenkin laatikkoon ja mietin hetken mitä tekisin. Ajattelin kokeilla jotain ja jos ei onnistu niin heitän sitten pois. Leikkasin hupun irti (joka muuten oli vain läppä joka ei edes pysynyt päässä ellei laittanut pinneillä kiinni, ei siis huppu) ja ompelin pääaukon kiinni. Sitten vain venytystä ja siitähän tuli käyttökelpoinen viitta!!
Virkkasin vielä pienen lisäpätkän selkään napinläveksi kun meinasi kiristää nappi kiinni ollessaan ja jos piti kurotella jotain.


 Viitta on tuommoinen tasainen pätkä kuin huivi. Oikeallaa pituuspuolella on napit, alhaalla yksi (selän taakse) ja ylhäällä 2-3 nappia. Vasemmalla yläreunassa 2-3 napireikää ja alhaalla yksi tai tuo ylimääräinen lenkki.
 Pätkän toinen pää, eli tuo oikeanpuoleinen tulee vatsaa vasten ja vasemman puoleinen menee selän puolelle.


Kudoin liivin sivusuunnassa. Ja tästä tuli hyvin tiukka mutta menee päälle. Mutta koska tein sen ns. väärin päin, ovat selän puolella olkaimet epätasaiset, menevät hassusti vinoon. :(
Mutta jollekin hoikemmalle tai lapselle tämä on varmasti ihan hyvä, silloin tuo vinous ei näy. Niin että kuka haluaa? 15 euroa minulle niin pistän tämän postiin!
Lanka Debbie Blissin Winter Garden.


Villainen bolero

Huomasin vain että enhän minä tämmöistä käytä. :) En tiedä miksi tein. Ja vielä tommoisilla puolipitkillä hihoilla. Ei hitsi, mitä tässä päässä liikkuu??? Tämäkin lähtee tulemaan postissa 15 eurolla. Louhittaren Luolan Eiku-villalankaa, käsinvärjätty.
Tein varmaan yli kymmeneen vuoteen kaavoista jotain. Piti ihan äidille soittaa ja varmistaa jotain termejä. Hetken aikaa tuijottelin kaava-arkkia ennen kuin muistin miten se menikään. :) Mutta aika kiva paita tuli. Vähän turhan iso mutta sain pienennettyä. Muistaa seuraavalla kerralla että uskallan hyvin tehdä pienemmällä koolla.


Kommentit

 1. Hei mä haluun kans tehdä tuollaisen keltaisen viitan! Saatko piirrettyä siitä kaavan mittoineen? Teen kuitenkin eri langasta, niin ei kande niitä laskeskella... Ihan älysöpö!

  VastaaPoista
 2. En osaa kaavaa piirtää. Auttaako nuo kuvat?
  Viitta on vain suora pätkä, jonka toisen pään reunoissa napit ja toisessa päässä napireiät. Tuo mun tekemä on liian kapea.

  VastaaPoista
 3. Lisäksi mallailua yhden kaitaliinan kanssa, niin jo valkeni :) Kiitoksia! Nyt vaan edellinen villapaitaprojekti pois alta ja sitten tuon kimppuun...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti